AKTUELNO

Potpredsednik Skupštine Srbije ističe da Vlada treba da bude posvećena sopstvenom unapređenju koje je u cilju blagostanja države i da nikada ne sme odustati od opravdavanja poverenja koje su joj dali građani.

Govoreći o Pacolijevim izjavama da Beograd laže kada je reč o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova, potpredsednik Skupštine Srbije dr Vladimir Marinković smatra da je nervoza Albanaca evidentna. Kaže da se u medijima pravi slika da je cela američka administracija okrenuta protiv Srbije, što Albanci vešto iskorišćavaju.

Foto: TV Pink

Pacoli tvituje dok mi dobijamo zvanične note. Imamo mi ozbiljnijeg posla od toga, treba da se posvetimo Vladi i tome da nam ona funkcioniše kao tim. Prema najnovijim istraživanjima, imamo 55 odsto podrške, a cela opozicija zajedno samo 5,2 odsto. Dakle, imamo puno poverenje građana jer sprovodimo odličnu politiku, želimo da unapređujemo zemlju i gradimo puteve, pa makar to bio i kilometer lokalnog puta, za šta nam se mnogi smeju. Valjda je trebalo da ostavimo ljude da žive u blatu, a da taj novac strpamo sebi u džepove! Oni koji nemaju politiku i podršku građana, bave se Vučićem, pišu pisma i žele da dođu do kase i novca građana Srbije. Nećemo se skloniti, nego ćemo se boriti za sve veću podršku naroda. Nećemo dozvoliti takvu vrstu političkog obračuna sa Vučićem i njegovom porodicom, što je posebno skandalozno - ističe Marinković, dodajući da ovakve pozive na linč nije video ni u zemljama u kojima vlada potpuna anarhija i bezvlašće.

Govoreći o izjavi politikologa Žarka Puhovskog da je Boris Tadić u Blajburgu hteo da položi venac na ustašama, vojni analitičar Vlada Radulović kaže da ovu vest prihvata sa velikom rezervom.

Foto: TV Pink

- Blajburg Srbima jeste posebno težak, a bojim se da bi se na neki način time dao alibi ekstremno levičarskim snagama u Srbiji - kaže Radulović za "Novo jutro".

Marinković kaže da, ako je ova vest istinita, onda je skandalozna i nenormalna.

- Na tom mestu i danas Hrvati slave NDH i obeležavaju njeno postojanje, a mi u Srbiji i šire znamo koliko je to zlo bilo, koliko je naš narod propatio, koliko su patili i Jevreji i Romi i koliko je žrtava bilo. Puhovski je još uvek ozbiljan čovek, a ovo pokazuje koliko je nepotrebno da naš bivši predsednik Srbije obavlja bilo kakvu funkciju, pa makar bio i predsednik minorne opozicione stranke - kaže Marinković.

Foto: TV Pink

Politikolog dr Jelena Vukoičić ističe da je jedina adekvatna reč koja opisuje ovu vest - "bizarno". Podseća da se Tadić izvinjavao više puta za iste stvari i da je Puhovski ozbiljan čovek i ne zna zašto bi dao izjavu koja nije tačna.

Foto: TV Pink

Kada je reč o rekonstrukciji Vlade Srbije koja je, prema pisanju "Blica" pomerena za oktobar, Marinković kaže da je stvar rekonstrukcije u domenu premijerke i predsednika SNS.

- Ne sumnjam da će oni po semaforu i rezultatima ministara definisati svoje odluke. Da li će to biti na jesen ili zimu, nije toliko važno, koliko je važno da za Vladu rade najbolji ljudi, koji daju najbolje rezultate u svim sferama - kaže Marinković.

#Novo jutro

#Opozicija

#Vladimir Marinković

'